الگوي زندگي  
 

مردم جمهوري آذربايجان به عنوان يكي از ملت‌هاي مسلمان، داراي الگوي زندگي و وي‍ژگي‌هاي رفتاري خاص خود هستند كه تا حدود زيادي با مردم ساكن مناطق شمال و شمال غرب ايران مشابهت دارد. در زير به برخي از آنها اشاره مي‌شود:

• برای آذربایجانی‌ها غذا بخش مهمی از فرهنگ است و ریشه در تاریخ، سنت و ارزش‌های ملی آنها دارد.
• باروری زمین و منابع غنی آبزیان دریای خزر، تنوع غذایی غنی‌ و سرشاري را پدید آورده است. آذربایجانی‌ها بیش از سي نوع آش، شامل آنهایی كه با ماست تهیه می‌شوند، انواع كباب و شيشلیك، كوفته و پلو دارند. طرز طبخ و طعم این غذاها با آنچه اقوام آذربایجانی ساكن در ايران تدارك می‌بینند، تفاوت ندارد. تنها تسلط چندین ساله حكومت كمونیستی شوروی، تاثیراتی بر مواد اولیه غذاها گذاشته است. به عنوان نمونه، امروزه كمتر از برنج و بیشتر از سیب‌زمینی در تهيه غذا بهره گرفته می‌شود. انواع میوه خشك‌شده نیز در طبخ غذا مورد استفاده هستند.
• آذربایجانی‌ها هم‌چنین در بهره‌گیری و وفور انواع سبزیجات در غذاهایشان مشهورند و بشقاب سبزیجات تازه عموماً به همراه غذا سرو می‌شود.
• چای نوشیدنی اصلی مردم آذربایجان است، آن را پیش از صرف غذا می‌نوشند. هم‌چنین همیشه برای خوش‌آمد گویی به مهمانان چاي مهیا می‌شود.
• مجموعه گسترده‌ای از رستوران‌های خوب در باكو وجود دارد. جدای از بهای مناسب، برای انواع ذائقه‌ها غذا یافت می‌شود. غذاهای آذربایجانی، اروپایی، ترکیه‌ای، آسیایی و غذاهای سریع را به راحتی می‌توان يافت.
• چای‌خانه‌های فراوانی نیز در سطح شهر باكو پراكنده‌اند. چالش مسابقه بر سر نرد یا دومینو بخشی از تفریحات چایخانه‌ای است.


  Print    

 

 Back